Богослов монсеньйор Памело Травегголе припускає, що під час Євхаристії вино замість в кров можна було б перетворити в гіперімунну плазму. Це було б корисніше.

“Це є кров моя нового і вічного завіту, що за вас і за всіх проливається на відпущення гріхів”, – ці слова Ісуса під час кожного богослужіння є частиною Євхаристії і присвячені пам’яті про Тайну вечерю. Як повідомляє видання Lercio, їм, можливо, судилося зникнути з тексту католицької літургії. В ексклюзивному інтерв’ю виданню відомий богослов Памело Травегголе, зазначає, що “кров” може замінити “плазма”.

“Трансубстація – це перетворення хліба в тіло Христа, а вина в кров. Це факт. Диво відбувається, коли священик вимовляє фразу “Hoc est enim corpus meum”. Тоді, коли він говорить “est”, ми думали, що можемо перетворити вино замість крові в гіперімунну плазму. Це було б корисніше в ці дні,”- розповідає богослов.

На зауваження кореспондента, що, можливо, віруючі до такої зміни ще не готові, монсеньйор Памело Травегголе ухильно відповів, що “церква не є незмінним монолітом, а це – богослужіння. Про це свідчать літургійні реформи латинського обряду, що відбувалися протягом століть, ініційовані Ватиканом II 4 грудня 1963 року. Розпочав їх Папа Павло VI 25 січня 1964 року, а завершив папа Іван Павлом II, який у 2002 році оновив Римські літургійні тексти, подовжені у 1969 році. – І запевняє – Ми впевнені, що плазма Христа, пролита за всіх нас, принесе нові вічні благословення для всіх тих, хто звертається до нього з вірою”.

Насправді оновлення до скороченої форми літургійних текстів – одна справа, а заміна “крові” Христа на “гіперімунну плазму Христа” майже як… переписати Тайну вечерю. “Справді Святе Письмо говорить про “збереження крові”, і тому плазма Христа, безумовно, має привілеюючі властивості, – зазначає богослов.